Egalisatie bij Vloerbekleding Slosse

Egalisatie

Het lijkt een evidentie, maar nog al te vaak wordt het voorbereiden van de ondergrond bij het leggen van een nieuwe vloer- of wandbedekking maar half aangepakt.

Een goede voorbereiding maakt het verschil

Zeker bij renovatieproject is het controleren en zo nodig bewerken van de ondergrond een cruciale factor voor de duurzaamheid van je nieuwe vloer of wanden. 

Ook wanneer u kiest voor een andere vloerbedekking zoals tegels, parket of gietvloer bij een eigen leverancier kan u op ons rekenen voor  het plaatsen van egalisatie. 

Immers, het aanbrengen van deze grondlaag is geen sinecure en u doet hiervoor best beroep op een ervaren vakman.

Voorbereiding

Voorbereiding

Een solide basis

De eerste stap in de voorbereidingsfase is het voorzien van de chape. Welke soort chape het best geschikt is voor uw project hangt af van verschillende factoren. Hoeveel plaats is er beschikbaar? Gaat het over een renovatie of een nieuwbouw? Wat is de gewenste droogtijd?... Dit zijn allemaal zaken waar rekening mee gehouden moet worden.

Wij werken hoofdzakelijk met de klassieke cement chape. Dit is een mengsel van zand, cement en water. Op deze cementlaag komt later de vloerbedekking van uw keuze. Daarom is het belangrijk dat de chape op een stevige draagvloer wordt geplaatst, een bepaalde dikte heeft en zo vlak is als een biljart. Een werk voor specialisten dus.

Egalisatie

Egalisatie

De kunst van het egaliseren

Na het aanbrengen van de chape zorgen we ervoor dat de ondergrond volledig egaal gemaakt wordt. De egalisatie is een heel nauwgezet proces dat ervoor zorgt dat u in de toekomst zo weinig mogelijk problemen ondervindt met uw vloer. Zeker bij delicate vloeren zoals parket is dit geen evidentie.

Bij renovatie herstellen we eventuele barsten en vullen de putjes waar nodig zodat oneffenheden en niveauverschillen in een mum van tijd zijn weggewerkt. Dankzij onze expertise en het gepaste materiaal brengen we de vloer precies op de gewenste hoogte.

Neem contact voor een voorstel op maat voor uw egalisatie!